Terugblik: PASS Soccercamp X DVS’33 Ermelo

Voetbalkamp PASS Academy X DVS’33 Ermelo

Maar liefst 39 voetballers en voetbalsters stonden maandagochtend 3 augustus klaar voor het PASS Soccercamp. 

Maandag:
De dag begon met het uitreiken van de tenues en werd vervolgd met een gezamenlijke warming-up. Tijdens deze warming-up lag de nadruk op de speler met de bal. Na de warming-up gingen we door op het onderdeel voetenwerk en het frontaal passeren. De spelers hebben hier geleerd hoe zij het beste kunnen dribbelen en hoe zij het beste hun tegenstander op het verkeerde been kunnen zetten.

Na een korte waterpauze zijn wij verder gegaan met het verbeteren van de traptechniek. Zowel de passing, het verwerken van de bal en het afwerken op goal stond hier centraal. Onder andere de houding van het lichaam en het eerste balcontact is hierin uitgebreid besproken en beoefend. Na het afronden hebben de spelers genoten van een gezonde lunch waardoor ze weer kracht hadden voor het 2e gedeelte van de eerste dag. 

Het middagprogramma stond in teken van testen en meten. Zo hebben alle kinderen de spinttest, dribbel challenge, schotsnelheid test en passing drill gedaan. De uitslagen van deze testen zijn te vinden op de FIFA-kaart van de spelers.

Na de testen hebben we de dag afgesloten met een toernooi waarbij spelers/speelsters streden voor de prijzen.

Dinsdag:
Dinsdagochtend stonden alle kinderen weer fris klaar voor het 2e dag van de 3-daagse. Deze dag zijn we centraal begonnen met de prijsuitreiking van het toernooi van maandag.

Verder stond de dinsdag ochtend in teken van het verbeteren van de balcontrole van de spelers. Zo zijn alle groepen begonnen met een voetbal specifieke warming-up. Na de warming-up hebben de spelers meerdere oefeningen uitgevoerd waar de balcontrole en het frontaal passeren van de tegenstander centraal stonden. Zo hebben veel kinderen nieuwe vaardigheden geleerd om hun directe tegenstander uit te spelen. 

Na de waterpauze zijn we verder gegaan met het uitspelen van de tegenstander. Echter lag nu de aandacht op het uitspelen van verschillende overtal situaties. Voor de meeste kinderen was dit het uitgelezen moment om in deze 2 tegen 1 en 3 tegen 2 oefeningen te laten zien wat zij in de ochtend hebben geleerd. 

Na de gezonde lunch zijn de oudste twee groepen een circuit training gaan doen waar de aandacht lag op het voetenwerk en explosiviteit. Zo hebben de spelers met onder andere weerstand elastieken en hordes getraind. De jongste 3 groepen hadden een aangepast programma. Zij gingen de voetbalboarding in, hebben blokjesvoetbal gespeeld en hebben het kat en muis spel gespeeld.

Ook deze dag werd afgesloten met een toernooivorm.

Woensdag:
De laatste dag van de voetbal 3-daagse zijn we net als de eerste dag begonnen we wederom met een prijsuitreiking. Daarna zijn we verder gegaan met een gezamenlijke warming-up waar de nadruk lag op het verbeteren van de baas zijn over de bal.

De laatste ochtendtraining stond in teken van coördinatie, balans en de verdedigende houding van de spelers. Zo zijn de speedladders erbij gepakt en hebben we oefeningen gedaan zoals spiegelen van je tegenstander. Voor de lunch kwamen deze aspecten terug in de een tegen een oefening. Hier lag de nadruk op het verdedigen en het eerste balcontact voor de aanvallers.

Na wederom een gezonde lunch zijn we het laatste deel van het kamp ingegaan. Het eerste uur na de lunch stond in teken van alleen maar plezier. Zo hebben de deelnemers op het voetbaldartbord kunnen schieten, partijen kunnen spelen in de voetbalboarding, boter kaas en eieren in een voetbalvorm gespeeld, een slalom parcours afgewerkt en een steen, papier, schaar spel gespeeld.

De training werd afgesloten met de laatste toernooivorm.

Na het toernooi kregen alle spelers in hun eigen groepjes hun welverdiende FIFA-Kaart. Daarop volgde de grootte prijsuitreiking en werd het kamp afgesloten met een fotomoment.

Wij als organisatie hebben een geweldige week achter de rug en willen dan ook iedereen die eraan heeft meegeholpen en deelgenomen enorm bedanken! Via deze weg willen wij dan ook onze sponsors bedanken:

Plus Alberts Ermelo & 4FUN verhuur Swifterband

Alle foto’s staan vanaf nu op onze Facebookpagina!

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *