Terugblik: PASS Soccercamp X Kids Soccer Skills School

Plezier, Gezonde leefstijl, Techniek, Tactiek & Fysiek, deze 5 aspecten stonden van 27 tot en met 29 juni centraal tijdens het voetbalkamp van PASS Academy in samenwerking met Kids Soccer Skills School. Om jullie mee te nemen in deze geslaagde 3-daagse hebben we een samenvatting gemaakt van alle 3 de dagen:

Maandag:
De dag begon met een gezamenlijke warming-up. Tijdens deze warming-up lag de nadruk op de speler met de bal. De warming-up werd vervolgd met het verbeteren van het dribbelen/frontaal passeren. De spelers hebben hier geleerd hoe zij het beste kunnen dribbelen en hoe zij het beste hun tegenstander op het verkeerde been kunnen zetten.

Na een korte waterpauze zijn wij verder gegaan met het verbeteren van de traptechniek. Zowel de passing, het verwerken van de bal en het afwerken op goal stond hier centraal. Onder andere de houding van het lichaam en het eerste balcontact is hierin uitgebreid besproken en beoefend. Na het afronden hebben de spelers genoten van een gezonde lunch waardoor ze weer kracht hadden voor het 2e gedeelte van de eerste dag. 

Na de gezonde lunch zijn we begonnen met anderhalf uur circuit training. Hier hebben de spelers vooral spelletjes gedaan die in het kader stonden van balcontrole. Zo hebben ze onder andere 3 op een rij gespeeld in een estafette vorm waar de nadruk lag op het goed dribbelen. We hebben de dag afgesloten met drie kwartier partijen en een prijsuitreiking

Dinsdag:
De dinsdag ochtend stond in teken van het verbeteren van de balcontrole van de spelers. Zo zijn alle groepen begonnen met een voetbal specifieke warming-up. Na de warming-up hebben de spelers meerdere oefeningen uitgevoerd waar de balcontrole en het frontaal passeren van de tegenstander centraal stond. Zo hebben veel kinderen nieuwe vaardigheden geleerd om hun directe tegenstander uit te spelen. 

Tijdens het middagprogamma zijn we verder gegaan met het uitspelen van de tegenstander. Echter lag nu de aandacht op het uitspelen van verschillende overtal situaties. Veel kinderen lieten in deze 2 tegen 1 en 3 tegen 2 oefeningen zien die zij in de ochtend hebben geleerd. 

Verder stond de middag in teken van testen en meten. Zo hebben alle kinderen de spinttest, dribbel challenge, schotsnelheid test en passing drill gedaan. De uitslagen van deze testen zijn te vinden op de FIFA-kaart van de spelers. De laatste 45 minuten van de 2e dag konden de spelers zich nog even laten gaan in de 1 tegen 1 en 2 tegen 2 partijen. Ook de tweede dag werd afgesloten met een prijsuitreiking voor de dagwinnaars.

Woensdag:
De laatste dag van de voetbal 3-daagse zijn we net als de eerste dag begonnen
met een gezamenlijke warming-up waar de nadruk lag op het verbeteren van de baas zijn over de bal.

De laatste ochtendtraining stond in teken van coördinatie, balans en de verdedigende houding van de spelers. Zo zijn de speeldladders erbij gepakt en hebben we oefeningen gedaan zoals spiegelen van je tegenstander.
Voor de lunch kwamen deze aspecten terug in de een tegen een oefening. Hier lag de nadruk op het verdedigen en het eerste balcontact voor de aanvallers.

Na de gezonde lunch hebben de voetballers een half uur lang een grote partij gespeeld met alle spelers van het voetbalkamp. Na de partij gingen we door naar de  laatste training van het 3-daagse voetbalkamp. Deze stond in teken van plezier en laten zien wat je hebt geleerd de afgelopen dagen. Zo werden er bijvoorbeeld twee dribbel challenges gedaan en konden de spelers schieten op een voetbaldartbord.

 

Als einde van het voetbalkamp was er nog een laatste prijsuitreiking. Hierbij werden de laatste prijzen uitgedeeld en kregen alle deelnemers nog een gepersonaliseerde FUT-kaart uitgereikt.

 

In onze ogen was het een fantastische 3-daagse! Wij willen bij deze graag Kids Soccer Skills School bedanken voor de goede samenwerking.

Alle foto’s van het voetbalkamp zijn te vinden op onze Facebookpagina:

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *