Academy

Video afspelen

PASS (Performance, Agility, Strenght and Speed) Academy is een academie die zich richt op voetballers die zich willen ontwikkelen in alle aspecten binnen de sport en hiermee sporters op verschillende manieren ondersteunt om een “completere beweger” te worden.  Naast het geven van trainingen zal de academie ook adviezen geven over onder andere voeding en slaap. We streven ernaar om de trainingen zo optimaal mogelijk te periodiseren zodat de spelers niet overtraind raken. Op deze manier zorgt PASS Academy er voor dat blessures een zeldzaamheid worden. 

PASS Academy is voor jong en oud. Zowel spelers als speelsters vanaf 8 jaar kunnen gebruik maken van ons aanbod.

Onderliggende Theorie

Onze visie en werkwijze is onderbouwd door een aantal onderzoeken. Uit meerdere onderzoeken blijkt dat een sporter meer nodig heeft dan een goede techniek. Hieronder staat kort beschreven welke aspecten allemaal van belang zijn voor een sporter voor zijn ontwikkeling of als hij goed zou willen presteren. 

De eerste essentiële eigenschap is de natuurlijke aanleg en de fysieke fitheid van een sporter (Van Rossum & Gagné 1994; Van Rossum 1996). Daarbij geldt ook dat talent en fysiek elkaar kunnen versterken. Door de aanleg van een persoon kunnen bepaalde spieren sterker worden ontwikkeld, waardoor het talent beter tot ontplooiing komt. Er zijn 5 motorische basisvaardigheden die ons fysieke prestatievermogen bepalen. Dit zijn uithoudingsvermogen, kracht, snelheid, techniek & coördinatie en lenigheid. Door trainingen te doen, waarin deze 5 motorische basisvaardigheden worden beoefend, gaat je fysieke en daarnaast ook je mentale prestatievermogen vooruit (Coburn & Malek 2012). Ook is voeding en training heel belangrijk voor de fysieke gesteldheid van een speler. Daaronder valt ook de arbeid-rust verhouding en de medische begeleiding die de speler krijgt. 

Naast de fysieke kenmerken van een topsporter is zijn mentale fitheid en tactisch vermogen ook belangrijk voor het leveren van een topprestatie. Wat de mentaliteit betreft, achten zij vooral zelfvertrouwen, competitiviteit en concentratie van belang (Van Rossum 1996).

Omgevingskenmerken spelen ook een zeer belangrijke rol bij het leveren van een topprestatie. Omgevingsfactoren hebben op verschillende manieren invloed op de fysieke eigenschappen, persoonlijkheid en natuurlijke aanleg van mensen. 

Kort samengevat is dit een lijst van kenmerken die invloed hebben op het leveren van een topprestatie:

– Fysieke fitheid
o Voeding
o Rust/Slaap
o Training

– Mentale fitheid

– Omgevingsfactoreno Ouders
o Vrienden
o Familie
o Leefomgeving
o Stress
o Etc.

Om goed te presteren moeten veel van deze dingen kloppen. Op het moment dat een van deze punten ontbreken kan het ervoor zorgen dat een sporter geen topprestatie kan leveren.

PASS Academy zal zich alleen niet op de omgevingsfactoren richten. Verder is er binnen de academie voor elke speler de mogelijkheid om ondersteuning te krijgen bij elk ander aspect.

Proeftraining

5 Per training.
  • Losse sessie.

Maandabonnement

34 Per maand.
  • 1x per week veldtraining.
  • 1x per week een thuis workout.
  • Een POP (persoonlijk ontwikkelingsplan) voor jou als speler.

Kwartaalabonnement

95 Per kwartaal.
  • 1x per week veldtraining.
  • 1x per week een thuis workout.
  • Een POP (persoonlijk ontwikkelingsplan) voor jou als speler.
  • Een gratis voedingsschema of analyse van je wedstrijdbeelden.
  • €5,- korting op een trainingspak of trainingstenue.

Bent u op zoek naar een ander pakket of bent u benieuwd naar wat wij nog meer te bieden hebben?

Klik dan op de onderstaande button en ga naar de pagina waar al onze producten en diensten te vinden zijn. 

PASS Academy geeft 4 uur per week training op het sportpark van SV Lelystad’67. Daarnaast geven zij ook op locatie trainingen. De trainingstijden voor de groepen die op het sportpark van SV Lelystad’67 trainen zijn:

Woensdag: 15:00 – 16:00

Zondag: 10:00 – 11:00, 11:15 – 12:15 & 12:30 – 13:30.